Vaillant Ecotec exclusive CW5+ VHR 34/43 CF/1-7

Standaard met Vaillant VRT 50 kamerthermostaat thermostaat

Budgetketel Winterspecials, nu tijdelijk € 300,00 korting op deze cv-ketel

Van € 3101,00

€ 2652,00

inclusief montage en 21% BTW

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox

Vaillant Ecotec exclusive CW5+ VHR 34/43 CF/1-7
Combiketel
€ 3.101,00

Thermostaat

Gratis
Heeft u een Giftcard-code? Vul deze hier in: Opslaan

Campagnes en aanbiedingen

Budgetketel Winterspecials
€ -300,00
Bij aankoop van deze cv-ketel ontvangt u € 350,00 overstap korting als u tussen 1 januari 2023 en 31 december 2025 een hybride of all-electric warmtepomp aanschaft bij Budgetketel!
Budgetketel Safety Pack t.w.v. € 149,00 gratis
€ -149,00

Onderhoudsabonnement

Al onze ketels komen met 15 jaar garantie in combinatie met het Warmte Compleet Contract. Met het Warmte Compleet Contract (WCC) bent u gegarandeerd van onze 24/7 service en wordt het preventief onderhoud periodiek uitgevoerd. Het WCC is een All-In contract en daarmee bent u gegarandeerd dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Meer info

U kunt er voor kiezen om het Warmte Compleet Contract af te kopen, dan betaalt u bij de aanschaf € 276,00 extra

 •   
 •   
 •   

Totaal

Montage
Inclusief
Totaalbedrag
€ 2.652,00
Onderhoudsabonnement per maand
€ 11,50
De levering is inclusief: standaard montage, expansievat, gaskraan, inlaatcombinatie (alleen bij een combiketel) benodigde aansluit- en bevestigingsmateriaal, buis, koppelingen en overige benodigde appendages

Kenmerken

De bekroonde Vaillant ecoTEC cv-ketel heeft zich al een zeer aantal jaren bewezen als een comfortabele, stille, zuinige en kwalitatieve cv-ketel. Budgetketel levert en installeert de ecoTEC toestellen met veel passie en plezier en ook veel van onze duizenden klanten maken met groot genoegen dagelijks gebruik van de ecoTEC. Deze Vaillant Ecotec exclusive CW5+ VHR 34/43 CF/1-7 combiketel is een toestel met een comfortklasse warmwater CW5+.

Meer kenmerken

Vermogen verwarming 4,0 - 33,5 kW (80-60° C)
Warmwater M20,3 l/min (ca. bij 40°C)12,2 l/min (ca. bij 60°C)

Montage en installatie

De prijzen van Budgetketel zijn inclusief standaard montage. Wij vervangen een bestaand VR/HR-wandtoestel voor een nieuwe HR (combi)ketel en vervangen daarbij het leidingwerk tot één meter rond het toestel. Expansievat, overstortventiel, inlaatcombinatie behoren o.a. tot onze standaard levering.

Naast de vakkundige installatie voeren onze installateurs ook nog een uitgebreide veiligheidscontrole uit op de bestaande gasinstallatie en een CO2-meting om de veiligheid voor u optimaal te garanderen. 

Meer informatie over de installatie

Montage en installatie Inclusief volgens Cv-ketel Compleet Concept

Service en onderhoud

Je nieuwe cv-ketel in combinatie met het Warmte Compleet Contract (WCC) is goedkoper omdat je vanaf de eerste maand start met het betalen van abonnementskosten. Daarnaast is het direct afsluiten van het WCC ook per maand voordeliger, u betaald € 11,50 per maand en krijgt 15 jaar garantie gedurende de looptijd van het contract.  

De voordelen in het kort;

 • U krijgt 15 jaar garantie;
 • Geen voorrijkosten;
 • Geen arbeidskosten;
 • Geen materiaalkosten;
 • Na drie jaar per maand opzegbaar

U kunt ook kiezen om geen WCC contract af te sluiten, u betaald dan de normale aanschafprijs en krijgt 2 jaar volledige garantie. U kunt op een later moment kiezen voor een all-in abonnement van € 15,68 per maand.

Lees meer over onze onderhoudscontracten >>

 

Onderhoud 15 jaar garantie met het Warmte Compleet Contract
Koude storingen Responsetijd binnen 4 uur

Campagnes en aanbiedingen

Laat je oude cv-ketel door Budgetketel vervangen en koop of lease een nieuwe met altijd één of meerdere van onze beste aanbiedingen en/of campagne’s. Bij Budgetketel koopt u voor beste prijs met de hoogste kwaliteitsgarantie. De kortingen zijn al in de totaalprijzen verwerkt.

Kenmerken

Het verwarmingssysteem wordt slimmer

 

ecoTEC met sensoHOME

Slimme verwarmingssystemen zijn in opkomst. Naast hoge energiebesparingen wordt ook bedienings- comfort verwacht van een slim verwarmingssysteem. Dat is de reden dat wij onze nieuwe generatie hr-ketels en regelingen hebben ontwikkeld op basis van uw specifieke behoeften.

“ Slim verwarmen in een modern ontwerp zonder concessies aan bewezen kwaliteit. ”

Zeer herkenbaar ontwerp en bedieningsconcept

Het begrijpen van onze verschillende producten is nog nooit zo intuïtief geweest: omdat we zowel het interfaceontwerp als het bedieningsconcept van onze nieuwe hr-ketels en thermostaten op elkaar hebben afgestemd. Het display met hoge resolutie biedt nu volledige tekst met zowel duidelijke bewoordingen als menustructuur voor intuïtieve en storingsvrije navigatie. Deze visuele en technische verbeteringen maken de installatie en service voor de installateur gemakkelijker dan ooit. Met de plug & play sensoNET gateway en sensoAPP kan de verwarmingsinstallatie ook onderweg bedient worden.

Hoog comfortniveau

De ecoTEC range is zeer zuinig met energielabel A+* voor verwarming en energielabel A voor warm tapwater. De ecoTEC exclusive CW5+ en de CW6 hebben zelfs een XXL tapprofiel voor tapwater, wat u extra veel warm water oplevert. Daarnaast levert de ecoTEC exclusive extra zuinig warm tapwater doordat de restwarmte wordt onttrokken uit de verbrandingsgassen.

*I.c.m. thermostaten: vSMART, sensoHOME + buitenvoeler of sensoCOMFORT regelaar.

De perfecte interactie tussen ketel en regeling

ecoTEC van onder

Met de Vaillant sensoHOME ruimtethermostaat of de sensoCOMFORT systeemregelaar kunt u het verwarmingsysteem bedienen. Voor de installateur is deze bediening nu ook toegepast op de ketels. De consument bedient zijn verwarming via de kamerthermostaten eenvoudig d.m.v. de persoonlijke verwarmingsassistent en de installateur profiteert van installatiecomfort met de inbedrijfstellingsassistent. Of kies voor individuele ruimtetemperatuurregeling door gebruik te maken van de ambiSENSE op de radiatoren.

sensoNET plug & play

sensoHOME montage

De compacte communicatiemodule sensoNET VR921 maakt het mogelijk om de Vaillant verwarmingsinstallatie te verbinden met het internet. Het systeem kan online worden beheerd met de sensoAPP en het is mogelijk voor de installateur om het verwarmingssysteem op afstand te beheren. De plug & play aansluitingen onder de ketel maken de installatie zeer eenvoudig.

sensoAPP: voor controle onderweg

myVaillant App

Met de sensoAPP* (binnenkort genaamd: myVaillant app) kan het verwarmingssysteem gemakkelijk bedient worden met een smartphone of tablet. De gebruikersinterface is afgestemd op het nieuwe productdesign.

*Beschikbaar in: Google Play Apple Appstore

 

Klaar voor de toekomst technologie

IoniDetect: ionisatietechnologie voor automatische aanpassing aan de gaskwaliteit

ecoTEC brander

De kern van de nieuwe ecoTEC plus is de automatische optimale verbranding: IoniDetect. Met IoniDetect wordt de vlamkwaliteit continu gemeten en het gasluchtmengsel geoptimaliseerd voor een perfecte verbranding. Hierdoor is de emissie van CO en NOx laag en levert het toestel altijd een opti- maal rendement. En mocht in de toekomst de aardgaskwaliteit wijzigen, dan past het toestel de verbranding automatisch aan.

RVS warmtewisselaar en platenwisselaar

ecoTEC warmtewisselaar

De toestellen hebben een degelijke topkwaliteit met toonaan- gevende technologie, doorontwikkeld in het R&D centrum van Vaillant Duitsland. De miljoenen keren geplaatste RVS warmte- wisselaar van Vaillant is verder doorontwikkeld met extra coils om tapwater voor te verwarmen in de ecoTEC exclusive. De ontsteek-ionisatiepen heeft een extreem lange levensduur.

Groot modulatiebereik zorgt voor meer comfort

ecoTEC display

De ecoTEC plus en exclusive zorgen voor meer comfort doordat het modulerende ketels zijn. Dit betekent dat het vermogen van de ketel wordt aangepast naar de warmtebehoefte. De ketel werkt energiezuinig op een laag pitje als er maar weinig warmte wordt gevraagd, hierdoor zijn de ketels zijn uitermate geschikt voor woningen die weinig cv-vermogen nodig hebben. Hoe groter het modulatiebereik, hoe zuiniger de ketel in het ener- gieverbruik is en minder temperatuurschommelingen zijn in de woning. De ecoTEC plus heeft een modulatiebereik tot 1:9 en de ecoTEC exclusive heeft zelfs een modulatiebereik tot 1:12.

Hybride ready: toekomstbestendig verwarmen

ecoTEC hybride

De nieuwe ecoTEC plus en ecoTEC exlusive zijn meer dan ooit klaar voor de toekomst. Niet alleen dankzij de IoniDetect technologie maar ook voor het combineren met een warmtepomp. Kies voor een perfecte samenwerking tussen warmtepomp en hr-ketel. De investeringskosten voor een warmtepomp worden aanzienlijk verminderd door middel van aantrekkelijke overheidssubsidies.

Met een hybride oplossing verwarmt de consument duurzaam, de warmtepomp gebruikt namelijk tot 80% gratis energie uit de omgeving zoals lucht, water of de bodem. De warmte uit de omgeving wordt door de warmtepomp opgenomen en afgegeven aan de cv-installatie. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen zonder dat daarbij gebruikt wordt gemaakt van de ketel.

Verwarmen via hybride

Wanneer de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren springt de ecoTEC ketel bij – een optimale combinatie. De slimme sensoCOMFORT systeemregelaar berekent zelf welke energiebron het hoogste rendement biedt, rekening houdend met gas- en elektriciteitsprijzen. Hierdoor zullen de maandelijkse lasten veel lager uitvallen met een hybride verwarmings- systeem. De investeringskosten voor een warmtepomp worden aanzienlijk verminderd door middel van aantrekkelijke overheidssubsidies.

Koelen via hybride

Naast het verwarmen is het ook mogelijk om te koelen met een hybride verwarmingssysteem, mits er vloerverwarming aanwezig is. Het warmtepompproces wordt bij koelen omgekeerd en de warmte wordt naar buiten getransporteerd en aan de buitenlucht afgegeven (lucht-water warmtepomp) of opgeslagen in de aarde (grond- gebonden warmtepomp). De vloerverwarming geeft een aangename temperatuur af.

Installatie en service
Budgetketel installeert niet alleen uw nieuwe cv-ketel, maar verricht ook de benodigde service aan uw cv-toestel in geval van storing of preventief onderhoud waarvoor wij zeer interessante abonnementsvormen voor hebben. Kwaliteit en service staan bij Budgetketel op een hoog niveau, met een response tijd van 4 uur bent u verzekert dat na het kopen of leasen van een ketel bij Budgetketel in goede handen bent. Bekijk hier onze abonnementen >>

Specificaties

 • MerkVaillant
 • TypeEcotec exclusive CW5+ VHR 34/43 CF/1-7
 • SoortCombiketel
 • Modulatiebereik CV (vermogen 80/60'C) (kW)4,0 - 33,5
 • Modulatiebereik CV (vermogen 50/30'C) (kW)4,5-36,3
 • Gewicht (kg)38,8
 • Hoogte / breedte / diepte (cm)720/440/450
 • Gaskeur HR / SV (label schone verbranding)Ja
 • Gaskeur NZ (label naverwarming zon)Ja
 • Gaskeur HRwwJa
 • Gaskeur CW5
 • Aantal liters tapwater per minuut (ca. bij 40'C) (l/min)20,3
 • Aantal liters tapwater per minuut (ca. bij 60'C) (l/min)12,2
 • Onderhoud (Per hoeveel maanden)24
 • Energiezuinige A-Label pompJa
 • Hybride ready Ja

Productinformatie

Standaard montage

Excellent Plus

Het installatie Concept van Budgetketel!
Het kopen of leasen van een cv-ketel is niet iets wat je dagelijks doet, maak daarom de juiste keuze. Met Budgetketel kiest u voor ruim 85 jaar ervaring, kwaliteit, vakmanschap en veiligheid!

Het Excellent Plus pakket samengevat, kunt het volgende van ons verwachten;  

 • Demonteren van de oude cv-ketel;
 • Vakkundige montage van de nieuwe cv-ketel als vervangen van uw huidige gaswandketel op basis van standaard vervanging: indien nodig vervangen wij de waterafvoer-, water-, gas- en cv-leidingen en rookgasafvoer buis met een leidinglengte van maximaal één meter vanaf de aansluitingen van het toestel in hetzelfde vertrek, vervangen van de kamerthermostaat en aansluiten op de bestaande 2-draads bedrading;

Het leveren, vervangen en installeren van A-kwaliteit installatiematerialen zoals:

 • Het vervangen van het expansievat;
 • Het vervangen van de inlaatveiligheidscombinatie (alleen bij combiketel);
 • Het vervangen van het overstort-veiligheidsventiel;
 • Het plaatsen van een vul-aftapkraan in de cv-leiding inclusief veilige gewapende vulslang;
 • Het aansluiten van de nieuwe cv-ketel op de bestaande rookgasafvoer/kanaal, Als aansluiten op de bestaande rookgasafvoer niet mogelijk blijkt om veiligheidsredenen, ouderdom of omdat de bestaande rookgasafvoer geen geschikte HR dakdoorvoer is. De rookgasafvoer wordt in een dergelijk geval volgens de veiligheidsvoorschriften vervangen tegen een meerprijs van € 180,00 bij standaard vervanging;  
 • Het installeren van de door u bij de installatie aangeschafte kamerthermostaat of het aansluiten van uw bestaande thermostaat als u geen thermostaat heeft gekocht*; 
 • Het afvoeren van de oude cv-ketel, deze wordt bij vervanging ons eigendom en wordt milieuvriendelijke verwerkt;
 • Inbedrijfstelling van het nieuwe toestel;

Opruimen en afvoeren;

 • Opruimen van de werkplek en afvoeren overtollige materialen;
 • Het afvoeren van karton en piepschuim voor gescheiden milieuvriendelijke verwerking;

Warmte Compleet Pakket;

 • De prijzen van onze cv-ketels zijn standaard inclusief het Budgetketel Warmte Compleet Contract. Dit contract gaat direct na plaatsing van het cv-toestel in en hiervoor worden maandelijks € 11,50 aan abonnementskosten in rekening gebracht. U kunt ervoor kiezen om geen contract af te sluiten of deze na twee jaar in te laten gaan. U betaalt dan € 276,00 extra voor uw aankoop. Indien u kiest voor een contract na twee jaar dan zijn de abonnementskosten € 15,68 per maand. U bespaart met het Warmte Compleet Contract direct bij aankoop veel geld op uw onderhoudskosten over een periode van 15 jaar.    

Wij installeren CO-Vrij gecertificeerd!

Per 1 april 2023 gelden er nieuwe regels (in de volksmond ook wel Gasketelwet) voor het installeren en onderhouden van uw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit (§1.8). Hierin staan alle voorschriften waar bouwwerken aan moeten voldoen, zoals veiligheid. Dit heeft betrekking tot alle werkzaamheden aan gebouw gebonden gasverbrandingstoestellen.

Iedereen die na deze datum, zonder certificeren, werkt aan een gasverbrandingsinstallatie is in overtreding. Onze installeteurs zijn CO-Vrij gecertificeerd om een veilige en betrouwbare installatie te garanderen.

De Gasketelwet is in het leven geroepen om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en zo koolmonoxide ongevallen te verminderen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde in 2015 een rapport over het werken aan gasverbrandingsinstallaties en de gevolgen hiervan. Hierin werden met name de gevaren van koolmonoxide belicht. Jaarlijks raakten er meer monteurs, maar ook bewoners gewond aan een verhoogde concentratie koolmonoxide dan gedacht. In ernstige gevallen kwamen zij zelfs te overlijden. Dit was de aanleiding voor een wettelijk kader dat het aantal slachtoffers terug moet dringen. Namelijk de Gasketelwet.

Deze wet is opgenomen in het Bouwbesluit (§1.8). Hierin staan alle voorschriften waar bouwwerken aan moeten voldoen, zoals veiligheid. Dit heeft betrekking tot alle werkzaamheden aan gebouw gebonden gasverbrandingstoestellen. Een nieuwsbericht van de rijksoverheid (met update) lees je hier 

Door de invoering van de gasketelwet moeten alle installatiebedrijven en monteurs per 1 april 2023 gecertificeerd zijn. Verrichten zij na die datum toch werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen zonder certificering, dan riskeren zij een hoge boete. Daarnaast is het ook strafbaar voor particulieren om niet-gecertificeerde bedrijven en monteurs in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie van cv-ketels.

Onze installateurs zijn BRL6000-25 gecertificeerd en installeren volgens 

Dekra BRL6000-25 Koolmonoxide Vrij

 

Safety Pack (gratis t.w.v. € 149,00)

 • Inregelen cv-toestel;
 • Veiligheidscontrole;
 • Koolmonoxide meting; 
 • Afpersen gasleiding t.b.v. gaslekdetectie;
 • Controle op lekkage cv-systeem;
 • Rookgas beugelen volgens NEN
 • Kwaliteitscontrole;
 • Opleveringsdocument;

Rookgasafvoer systeem

Het vervangen van de rookgasafvoer is verplicht als deze ouder is dan 5 jaar of als deze niet voldoet aan de norm. De beslissing om wel of niet te vervangen wordt gemaakt door de installateur. Voor het vervangen van een standaard rookgasdakdoorvoer of muur doorvoersysteem hebben we vaste meerprijzen (zie opties). Het uitgangspunt van de standaardprijs is dat de rookgasafvoer boven de cv-ketel binnen één meter door het dak of door de muur gaat. Indien dit afwijkt dient hiervoor aanvullende prijsopgave gemaakt te worden met afwijkende kosten zodat deze alsnog voldoet aan de nieuw wetgeving.  

 

Prijslijst optie’s en meerprijzen;

Heeft u extra wensen, laat het ons weten zodat wij uw offerte compleet naar uw wensen kunnen invullen. In de onderstaande tabel staan optie's die u onderandere kunt kiezen. Wilt u iest wat niet op de lijst staat, laat het ons weten.

Artikel Omschrijving Prijs
Zeer aanbevolen optie's   
R019210 Vuilafscheider ter bescherming van de cv-ketel  €    159,00 
R019211 Lucht/vuilafscheider voor automatisch ontluchten en bescherming van de cv-ketel   €    259,00 
R019220 Rookmelder  €      31,00 
R019230 CO-Melder  €      69,50 
R019230 Inregelen radiator (prijs per stuk en alleen indien mogelijk)  €      18,00 
     
Rookgasafvoeren  
R019310 HR-Rookgasdakdoorvoer (verticaal)  €    180,00 
R019313 HR-Rookgas-geveldoorvoer (horizontaal)  €     240,00 
R019316 HR-Rookgas-kanaaldoorvoer, prijs op aanvraag  aanvraag 
R019317 HR-Rookgastop t.b.v. kanaaldoorvoer  aanvraag 
R019319 HR-Rookgas/ventilatie combi-dakdoorvoer  €    425,00 
R019311 Universele dakdoorvoerpan  €      49,00 
R019312 Platdakdoorvoerplaat t.b.v. verticale rookgasdakdoorvoer op aanvraag
   
Vloerverwarming  
R012245 2-weg klep, benodigd bij vloerverwarming
altijd benodigd bij Intergas cv-ketel in combinatie met vloerverwarming
 €      149,00 
R019510 Spoelen vloerverwarmingsysteem
is de vloerverwarmingsinstallatie al wat ouder, dan is het soms raadzaam om de installatie te spoelen. Door te spoelen wordt de capaciteit en rendement van de vloerverwarming verbeterd. 
Op aanvraag
R012250 Vloerverwarmingspomp BKeco circulatiepomp 130mm  €     349,00 
R012251 Vloerverwarmingspomp BKeco circulatiepomp 180mm
heeft u nog een oude circulatiepomp in uw vloerverwarmingsysteem, adviseren wij u de pomp te vervangen voor een energiezuinige A-Labelpomp. De energiebesparing is enorm en de terugverdientijd is zo’n 3 jaar.
 €     349,00 
   
Regelset en ventiel  
R012240 Bypass ventielset
Indien alle radiatoren zijn voorzien van thermostaatkranen of in geval van installatie volledig vloerverwarming, dient er een by-pass te worden geplaatst in de installatie ter voorkoming van storingen en oververhitting.
 €     125,00 
R012247 Solarboiler mengventielset
Benodigd in geval van combinatie met bestaande zonneboiler
 €     185,00 

 

Alle prijzen zijn inclusief montage en b.t.w.

Over leasen

Met het Budgetketel Lease plan bieden wij u de mogelijkheid om de Vaillant Ecotec exclusive CW5+ VHR 34/43 CF/1-7 Combiketel aan te schaffen door per maand € 39,65 te betalen (dit is € 1,32 per dag). De looptijd van de lease is 120 maanden maar u mag ook boetevrij extra inlossen. Na afloop van de overeenkomst is de ketel geheel uw eigendom

 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!