Warmtepomp

Warmtepompen zijn hot op dit moment en wellicht hebben vele tot voor kort nog nooit van een warmtepomp gehoord. Toch verkoopt Budgetketel al ruim 10 jaar warmtepompen en onze techneuten hebben al ruim 20 jaar ervaring met warmtepompen voor zowel nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van woningen, u bent bij ons aan het juiste adres voor advies en realisatie. 

Nefit-Bosch behoort net als Viessmann en Vaillant tot de top van fabrikanten van verwarmingsapparatuur, ook op het gebied van warmtepompen is Nefit-Bosch al vele jaren actief en heeft zich bewezen als een fabrikant van kwaliteit. 

All-electric warmtepomp

Als het enigszins mogelijk is adviseren wij om een all-electric warmtepompsysteem aan te schaffen. Ondanks dat een all-electric warmtepompsysteem duurder is in aanschaf is de besparing soms wel € 15.000,00 hoger. Hoeveel de besparing zal zijn is afhankelijk van de energieprijs, wekt u zelf stroom op enzovoort. Een ander voordeel ten opzichte van hybride is dat de gasmeter uit huis kan en u geen onderhoudskosten heeft aan de combiketel. 

Prijzen

Net als met veel andere producten staat ook de installatiemarkt onder grote prijsdruk; vrijwel maandelijks zijn er prijsverhogingen die worden veroorzaakt door schaarste en onzekerheden. Vooral in de installatietechniek worden veel verschillende metalen, kunststoffen en elektrotechnische onderdelen gebruikt die onderhevig zijn aan voortdurende prijsaanpassingen. 

Levertijden

Op dit moment (juni 2023) geeft Nefit een levertijd af van 6 maanden vanaf moment dat uw opdracht is ontvangen. De complete levertijd inclusief installatie is mede afhankelijk van de levertijd van de fabrikant. We voorspellen dat de levertijden snel gaan oplopen vanwege de vele orders die momenteel geplaatst worden en de stijgende energieprijzen.     

Warmwatercomfort

Uitgaande van een douche die 7 liter water van 38 graden Celsius per minuut vraagt, kunt u met een geladen boilervat van 220 liter ongeveer 51 minuten aaneengesloten douchen. Wanneer het boilervat leeg is, duurt het tot ongeveer 1,5 uur tot het boilervat weer volledig opgewarmd is. In tegenstelling tot bij een Cv-ketel, kunt u dus niet onbeperkt aaneengesloten douchen. Ter informatie: een gemiddeld gezin gebruikt in Nederland 140 liter heet water per dag en een douchebeurt duurt gemiddeld 7 minuten. In de tabel hieronder vindt u andere (optionele) varianten.
 

Budgetketel Tabel Tapwater Comfort

Beschikbaar volume (liter) van 55 ºC

Equivalent volume (liter) van 38 ºC

Douche tijd 7 l/min. Spaardouche

Douche tijd 10 l/ min. Standaard

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC. (6kW)

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (8kW)

220

354

51

35

102

131

300

482

69

48

102

131

400

643

92

64

102

131

 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!