Warmtepomp

Warmtepompen zijn hot op dit moment en wellicht hebben vele tot voor kort nog nooit van een warmtepomp gehoord. Toch verkoopt Budgetketel al ruim 10 jaar warmtepompen en onze techneuten hebben al ruim 20 jaar ervaring met warmtepompen voor zowel nieuwbouw, renovatie en verduurzaming van woningen. U bent bij ons aan het juiste adres voor advies en realisatie. 

Viessmann behoort net als Vaillant en Nefit-Bosch tot de top van fabrikanten van verwarmingsapparatuur. Ook op het gebied van warmtepompen is Viessmann al sinds de jaren '70 actief en heeft zich bewezen als een betrouwbaar familiebedrijf en fabrikant van absolute topkwaliteit. 

All-electric warmtepomp

Als het enigszins mogelijk is adviseren wij om een all-electric warmtepompsysteem aan te schaffen. Ondanks dat een all-electric warmtepompsysteem duurder is in aanschaf is de besparing soms wel € 15.000,00 hoger. Hoeveel de besparing zal zijn is afhankelijk van de energieprijs, wekt u zelf stroom op enzovoort. Ander voordeel ten opzichte van hybride is dat de gasmeter uit huis kan en u geen onderhoudskosten heeft aan de combiketel. 

Warmwatercomfort

Uitgaande van een douche die 7 liter water van 38 graden Celsius per minuut vraagt, kunt u met de Viessmann Vitocal 222-A met een geladen boilervat ongeveer 51 minuten aaneengesloten douchen. Wanneer het boilervat leeg is, duurt het tot ongeveer 1,5 uur tot het boilervat weer volledig gevuld is. In tegenstelling tot bij een Cv-ketel, kunt u dus niet onbeperkt aaneengesloten douchen. Ter informatie: een gemiddeld gezin gebruikt in Nederland 140 liter heet water per dag en een douchebeurt duurt gemiddeld 7 minuten. In de tabel hieronder vindt u andere (optionele) varianten.
 

Tabel Tapwater Comfort

Beschikbaar volume (liter) van 55 ºC

Equivalent volume (liter) van 38 ºC

Douche tijd 7 l/min. Spaardouche

Douche tijd 10 l/ min. Standaard

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (6kW)

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (8kW)

220 *

354

51

35

102

131

300 **

482

69

48

102

131

400 **

643

92

64

102

131

* Standaard warmtepomp systeem Viessmann Vitocal 222-A    ** Viessmann Vitocal 200-A met vrijstaand boilervat

Over Viessmann

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf telt 12.000 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,25 miljard euro voor de groep.

Met 22 productievestigingen in 11 landen, met verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in 74 landen en wereldwijd 120 verkoopvestigingen, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd. 54 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland

Hoge maatstaven

Viessmann voelt zich van oudsher verplicht hoogefficiënte techniek in te zetten om het milieu zoveel mogelijk te ontzien: met een rendement tot 98 procent bereiken onze verwarmingssystemen de grenzen van wat technisch haalbaar is. Deze hoge maatstaven inzake energie-efficiëntie hanteren wij ook voor de opwekking van elektriciteit, voor de koeltechniek en voor moderne stoominstallaties. Wij streven ernaar altijd beter te worden.


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!